Annonce

Annonce

Tilhørere til Økologisk Landsforenings generalforsamling lytter til en taler

Vi mener, det er af stor værdi at fastholde den faglige bredde i ØL's nuværende bestyrelse på 13 personer. Arkivfoto: Jakob Brandt

Forslag fra medlemmer: Økologisk Landsforening bør have et udviklingsråd

DEBAT: Vi foreslår, at Økologisk Landsforening etablerer et udviklingsråd på 24 personer, hvis hovedformål er den strategiske udvikling af økologi og forening.

Af: Kristina G. Due, formand for ulandsudvalget i ØL, Karin Stavnskær, medlem af svineudvalget i ØL, Michael Svane, landmandsmedlem i ØL

Organisatorisk og politisk fornyelse af foreningsdemokrati kan foregå på mange måder. ØL’s bestyrelse lancerer ét bud i form af et repræsentantskab. Forslaget betyder dog, at Generalforsamlingen mister sit mandat til at vælge bestyrelse; i stedet udpeger repræsentantskabet bestyrelsen, som reduceres fra 13 til fem-syv, hvilket indebærer stor koncentration af beslutningsmyndigheden.

Der er efter vores mening andre og bedre muligheder for at skabe udvikling. Vi har derfor fremsendt forslag om etablering af et udviklingsråd på 24 personer, hvis hovedformål er den strategiske udvikling af økologi og forening. Rådet er rådgivende for medlemmer og bestyrelse.

Vi mener, det er af stor værdi at fastholde den faglige bredde i en bestyrelse på 13 personer og at styrke GF. Derfor vælger GF direkte 13 medlemmer fra de fire medlemsgrupper til rådet, der også omfatter foreningens forperson og en repræsentant fra hvert fagudvalg.

Flere artikler fra samme sektion

Et friere liv er et rigere liv

LEDER: Det er ikke bare en naiv, smuk tanke, når økologien taler om naturlighed for dyrene; forskningen viser, at flere behov hos dyrene bliver tilgodeset, når de har mulighed for at komme ud.

04-05-2022 4 minutter Leder,   Dyrevelfærd

Vi ser kun én vej frem: forbyd brugen af syntetiske sprøjtegifte på alle landbrugsjorde

DEBAT: Flaskevand kan blive vores virkelighed, hvis vi bare bliver ved med at fortynde os ud af problemet og ikke kommer sprøjtegiftene i vores drikkevand til livs, skriver Sybille Kyed, ØL.

06-04-2022 4 minutter Debat,   Pesticider

Det er en udfordrende tid, vi står i

LEDER: Krigen i Ukraine har vækket minder om tider, vi troede var ovre. Lige nu prøver vi i fællesskab at gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe vores ukrainske medborgere.

01-04-2022 4 minutter Leder